Skip to main content

Tree service

De juiste boom op de juiste plek; dat is in het kort waar we met boomkwekerij Klanderman voor staan en waar we met onze tree service voor zorgen. We verzekeren de boom die u bij ons koopt van een goede start en geven groeigarantie.

Tree service

De juiste boom op de juiste plaats

Onze service begint al op het moment dat u onze kwekerij voor het eerst bezoekt om uw boom of plant uit te kiezen.

We geven u persoonlijk advies, want niet iedere boom is geschikt voor iedere tuin. Het kan bijvoorbeeld nogal wat uitmaken of een boom in kleigrond of in zandgrond komt te staan. En of een boom de ruimte heeft om fors te groeien, of dat u een wat kleinere tuin heeft en dus beter kunt gaan voor een boom die niet al te groot wordt. Dankzij onze ervaring en deskundigheid zijn we in staat om u een perfect advies te geven.

En als u op onze kwekerij dan de boom heeft gevonden die past bij uw situatie, kunt u deze gelijk meenemen. Maar in veel gevallen – zeker als het gaat om al wat oudere en dus grotere bomen – zal het handiger zijn als wij aan huis leveren. We plaatsen de boom dan op de gewenste (en meest geschikte) plek met de juiste bemesting, ook krijgt u van ons een uitgebreide instructie over het onderhoud. Daarnaast maken we het met onze tree service mogelijk om bomen die u al in uw tuin heeft te verzetten, als daar behoefte aan is.

Met dank aan onze instructie is het onderhoud van uw boom niet moeilijk. Maar ook als u totaal geen groene vingers hebt (of geen tijd), dan staan wij natuurlijk voor u klaar om de nazorg voor onze rekening te nemen. Zoals jaarlijks snoeien of eens in de vijf jaar een onderhoudsbeurt, in overleg met u vinden we een oplossing.

Boom keuze

De keuze van de juiste boom in Uw tuin is erg belangrijk, een boom is een levend organisme. Ook jaren na de aanplant mag de eigenaar er vreugde van genieten!

Belangrijke factoren zijn:

  • de grondsoort
  • de ruimte
  • de wensen
  • wat verwachten we van de boom
  • hoe kijken we uit over 10/ 20/ 50 jaar.

Wij zijn een familie bedrijf van professionele boomkwekers, die u kan helpen, een antwoord te geven op al deze vragen en helpen U graag persoonlijk om de juiste keuze te maken.

Aanplant

Veelal in de maanden oktober t/m april kunnen wij door het hele land (en west- Europa) bomen bezorgen en/ of planten.

Bomen van kleiner formaat kunnen we met de hand planten, zijn deze bomen groter en met draadkluit (betere aanslaging percentage) dan maken we gebruik van onze kleinere of grotere boomkwekerij- machines.

Nazorg

Het daarop volgend voorjaar/ zomer moet men de bomen/ beplantingen nauwlettend in de gaten houden. Tijdig en met voldoende hoeveelheden moet men de (meestal door ons aangelegde) waterspiegel vullen met water.

Zo kan men nog jaren genieten van de aanplant!